Öne Çıkanlar

İş Dünyasında COVID Sonrası Tükenmişlik Sendromu Y Kuşağını Vurdu

Resim
 Harvard Business Review'ın desteği ile gerçekleştirilen çalışmada %70'i ekip yöneten toplam 1500 çalışan ile gerçekleştirilen anketten çıkan netice, sorunun büyüklüğünü gözler önüne sermekte. Buna göre: Çalışanların %89'u iş hayatlarının kötüleştiğini, %85'i kendilerini iyi hissetmediklerini %56'sı işle ilgili kendilerinden talep edilenlerin arttığını %62'si son 3 ay içinde sıkça kendilerini tükenmiş hissettiklerini %57'si pandeminin iş hayatını ciddi şekilde etkilediğini ve şekillendirdiğini %55'i ev iş dengesini yönetemediğini %39'u iş arkadaşları ile güçlü bir bağ kuramadığını belirtmiştir. Özellikle 1980 -1995 arası doğan Y kuşağının pandemi sonrası yaşanan tükenmişlik sendromundan en çok etkilenen kısım olduğu tespit edilmiştir. Çeviklik kavramı iş dünyasında son 10 yılda sıklıkla kullanılan bir kavram ancak iş dünyasının pandemiye bağlı çalışan psikolojisi konusunda beklenen yaratıcılığı ve çevikliği gösterememiş olması da bu sorunu büyütüyor.

Blogger Hakkında



Yazar Hakkında:


 Alternatif AdresBülent Özbay 1972 Mersin doğumludur. Tarsus Amerikan Lisesi, Ankara Fen Lisesi sonrasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği okudu. 1994 yılından bu yana özel sektörde yöneticilik pozisyonlarında bulunuyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Çok istediği yazarlık serüvenine Blogger olarak başladı. Amacı iş hayatı gündemini meşgul eden konulara farklı perspektifler getirmek, deneyimlerini paylaşmak, elbette bunu yaparken öğrenmek ve eğlenmek.


Bu blogdaki popüler yayınlar

IoT Tedarik Zinciri Yönetimini Dönüştürüyor

Tedarik Zinciri 2020, MIT'den 4'lü Rapor

İş Dünyasında COVID Sonrası Tükenmişlik Sendromu Y Kuşağını Vurdu